2015-12-09


2014-10-05

NY UPPDATERING INOM KORT!


2013-06-26

Sommartider

 

Nu har sommaren kommit i gång på allvar och jag kan väl säga att jag hade hoppas på bättre resultat så här långt. Året började bra och vi hade hög segerprocent men under en längre period har det häxat lite, mkt otur måste jag ändå få säga med löpningar och påkörningar/ridningar i loppen och är det inte det så är det startbilsvingen som slår till i huvudet på hästen. Nåväl vi har även lagt om träningen aningen, inga större förändringar men det gör skillnad, det har vi märkt på två veckor. Hästarna känns över lag mkt bättre och jag har även märkt att dem håller sig fräschare även om vi tränar lite hårdare. Vi har ändrat en del på uppvärmningen samt antalet intervaller och tempo och även så kör vi lite mer rundbana.

En tråkigt nyhet är att min största hästägare Euro System AB ska börja aveckla sin verksamhet och vi har nu många lediga plaster i stallet. Vi har haft ett bra samarbete i mina ögon och kunnat prata och lägga upp saker ihop. Flera saker skulle man kanske kunna gjort annorlunda nu när man ser i efterhand men i det stora hela har vi ändå haft fina framgångar med t ex två V75 vinster varav en final! Så nu börjar jakten på nya kunder för min del för stallet kan ju inte stå till hälften tomt, jag kan även rekommendera några av hans hästar som är till salu och behåller dem gärna i träning. Jag skulle även kunna tänka mig samarbete med större stall där man kan ta hand om deras konvalescenter samt hästar som behöver lite miljöombyte för ett tag för att sedan gå tillbaka till sin tränare, eller även hjälpa större stall med unghästträning Allt av förslag är välkommet. Vi i stallet tycker även det är roligt med monté så har någon en häst dem vill prova i detta kan vi säga oss vara lite specialister inom grenen och har tillgång till bra ryttare. Många hästar trivs bättre under sadel och är både travsäkrare och mer harmoniska då. Dock kan det ta 1-3 starter innan hästen fattat vad det går ut på till fullo samt byggt upp de muskler som krävs för tävling i full form.

Nu är det snart dags för mig att ta två veckors semester. Först en tripp till Halmstad och Sprintermästaren, sedan bär det eventuellt av till Falsterbo några dagar sedan kommer jag tillbaka, hungrigare på att samla segrar till stallet än någon sin :-)

Ha en bra sommar och semester allihopa så ses vi på banorna!


2013-01-30

 Test


2013-01-30

Tankar och lite sånt där

 

Har varit på semester i Åre v3. Den var välbehövlig då jag behövde rensa huvudet och få upp motivationen igen efter hösten och vinterns mörker.

Året började bra med två segrar men efter det har det blivit väldigt mycket galopper. Alla av olika anledningar men inte pga att hästarna varit dåliga, tvärtom lite överladdade i de flesta fall vilket ändå känns bättre än att dem är dåliga och omotiverade, det är väldigt tråkigt. Vi kör på i vetskap om att det kommer bättre och sämre tider, man måste bara ha tålamod med dessa djur, har man det kommer framgångarna till slut. Vi tycker om våra hästar och gör allt för att dem ska tycka livet är roligt och även om dem är elitidrottare så ska dem även få vara hästar, det är mycket viktigt för psyket på dem.

I Februari gör vi lite ändringar i stallet. Aras och Cissi jobbar kvar som förut men Sophia slutar för att börja plugga och i stället börjar Jenny Lasson att jobba. Cissi kommer jobba tisdagar och fredagar och Jenny måndagar och torsdagar. På så vis kommer dem kunna ha sina egna passhästar som går jobb just de dagarna dem jobbar för mer kontroll och nogrannare skötsel. Jag kommer även ge skötarna 1% på insprugna pengar på deras passhästar för att ge en morot till att sköta hästarna ytterligare lite nogrannare. Mer info om vem som ska sköta vilken häst kommer efter vi haft stallmöte. Upplägget med träning ändras inte nämnvärt men hästarna går jobb 2 gånger i veckan samt bandet 2 ggr i veckan.  Tävlingshästarna tränas rejält med långa jobb och där i mellan är det fritt för skötarna att göra vad dem vill med dem t ex rida ut, rida dressyr eller köra lånsamt i skogen. 2-åringar körs 3 dagar i veckan varav en gång långsamt och 2 dagar snabbt, varierande intervaller och rundbana, samt 2 dagar på bandet.

Det har försvunnit en del hästar ur stallet av olika anledningar. Det gör att det finns några tomboxar, så är det någon som funderar på att sätta sin häst i träning här, tveka inte att höra av dig, ni är varmt välkomna!

23 Februari ska det bli travgala på Åby. Vi hoppas så många ägare som möjligt kan komma dit och umgås med oss och ha en trevlig kväll tillsammans.

På lördag startar Rock Me på Färjestads V75:a. Spår 2 och Örjan i sulkyn är vi nöjda med. Vi får sätta på honom ett stängt eller norskt huvudlag och fråga örjan hur mkt vi får plocka ur öronen och sedan hoppas på en bra insats från Grabbarna. Veterinären kommer dagen innan för att kolla halsen. Vi har laddat upp rejält med vitaminer och elektrolyter för att han ska vara på topp. 

Nu har jag rensat huvudet lite på tankar m.m är det något ni undrar över så hör gärna av er!

 

MVH Mimmi


2012-12-25

 

Gott Nytt År
önskar vi på
Stall Däningsholm!
 
 

 


2012-05-06

 

Lovely Lidob
Född 2005, Fux, Reg nr: 05-4663
Love You – Glad Palema T. – Alf Palema
Rekord: 11,5 ak Inspr.: 1.003.500:-
Mått:Manke 168 cm, Kors 166 cm, Längd 171 cm, Skena 22,5 cm.
 
Billigaste Love You hingsten? 
Far: Love You 1.10,2a/€1.416.537 Har lämnat hästar som: Där fanns Qualita Bourbon, Quaker Jet, Royal Crown, Scala Bourbon, Rocklyn. Vanessa du Ling, Herr Ratzeputz, My Love Di Quattro, Amour Rapide, Nu Pagadi, La Dany Bar, Sanity, I Saw You, Nahar m fl.
Mor: Glad Palema T.1.14,3a/571.500 NOK e. Alf Palema vann bl. a. Norskt
Stoderby. Hon har tre avkommor födda 04-06, alla har startat. Den hittills vinstrikaste
är Lovely Lidob.
Mormor: Glad Suit * 1.13,2a/1.924.505 NOK e. Zoot Suit vann Norskt Travkriterium
och slutade tvåa i Norskt Travderby. Hon har 12 registrerade avkommor
födda 94-10, varav åtta har startat.
 
Lovely Lidob debuterade som treåring med fem starter och resulterade i en seger. Fyraårssäsongen är hittills den främsta då han vann sitt utagningslopp
till Svenskt Travderby, och två finalsegrar i Klass III. Han har tjänat 35 839 kronor per start. Lovley Lidob har ett fantastiskt bra psyke och är mycket lätthanterlig.
Exteriör beskrivning:Stor högställd, proportionerlig hingst. Väl ansatt välvd
hals, markerad lång manke, långa bogar, djup i bålen och långt välmusklat kors.
Väl inskenad från sidan, långa kotben.
 
Lovely Lidob tillgänglig med naturlig betäckning hos Tommy Sandberg, Sjövik Tel: 0302-43303, 070-5152107.
Avgifter: Endast 5.000:- + moms vid levande föl.

 


2012-01-10

Nya Stallet!

 

Då var äntligen nya stallet färdig och vi flyttade in hästarna förra veckan. Hästarna verkar stortrivas och alla har fått varsin egen box. Jag hoppas nu på rejäl nytändning och att fler vill hoppa på våran satsning och bli ett framgångsrikt Team! Vi har även fått nya maskottar i form av tre getter som Johan fick när han fyllde 35 år. Hästarna verkar gilla dem som tur är. När denna månaden slutar börjar en ny tjej, Josefine Ivehag, hos oss då Linda ska fortsätta sin karriär hos Åke Svanstedt, så lycka till önskar vi på Stall Däningsholm.

 

 


2011-12-19

Nytt stall på G!!!!

     Nu var det bra länge sedan jag skrev något här så det är på tiden nu igen! Vi har haft fullt upp med att bygga ett nytt stall på den nya gården så alla hästar ska få plats här. Det kommer kommer finnas 22 boxar när allt är klart. Ska bli kul när det är helt färdigt, (förhoppningsvis i mellandagarna), och vi hoppas även att hästarna tycker det samma. Här finns även fler och större grushagar nu när det varit en sådan regning och lerig höst/vinter så det känns bra att kunna ha dem där. Det nya stallet är köpt från Uteboxen och är ett "kall-stall" så det kommer alltid vara frisk nya luft i stallet vilket gör att man lättare kan undvika halsinfektioner. Vi kommer när allt är klart och det blivit lite varmare ute ha ett Öppet Hus-dag för alla ägare och annat folk där vi visar upp vår verksamhet och träningsmöjligheter! 

Måste också få säga att jag är väldigt nöjd med mitt köp av häst i Lexington! Hon är en Diva men mkt bra psyke, älskar sig själv och att vara i centrum. Hon är hur fin som helst att köra och ruskigt snabb, man får hejda henne ibland för att hon nästan springer för fort. Alltid öronen framåt och älskar att springa förbi de andra hästarna hemma på banan. Måste faktiskt säga att vi har riktigt fina ettåringar överlag i år så det ska bli kul att se dem utvecklas. Har två fina hingstar efter Olimede, han verkar prägla sina avkommor bra och dem har bägge samma vägvinnande och korrekta trav. 

Vi har oturligt nog blivit av med många hästar den sista tiden, tråkigt men vi hoppas dem gör bra i från sig även hos sina nya tränare och att vi snart får in fler hästar igen.

Och till sist, God Jul & Gott Nytt År till alla hästglada människor!!!

 

 

 

 


2011-09-30

 Nu bär det av till USA och Lexington!

Imorgon går flyget för mig och jag kommer hem den 10 Oktober igen. För nästa info om hästarna hemma ring Olle på 0707224598 eller Johan på 0735329337.

Rock Me gänget gör allt för att skrapa ihop till 100 nya ägare så vi kan köpa en häst i USA. Det är lite snabba bud men är någon intresserad av att hänga på finns länken till anbudet här:´
http://www.easykb.se/lokalt/easykb/php/visa_blankett_lexington.php

För övrigt verkar vi ha en infektion i stallet som inte visar sig i träning och inte heller speciellt på blodprov men i lopp har flera underpresterat, inget man kan rå för men det är mkt tråkigt när hästarna känns så fina.


2011-09-11

 

Dags att skriva några rader här igen då det var alldeles för länge sedan!

 

      Ska snart iväg till Färjestad men Midummer King och Tell you Off, men först ska jag försöka skriva lite här.

     Hästarna känns väldigt fina nu så jag hoppas prestationerna snart ska komma igång på riktigt. Snart är vintern här och då brukar våra hästar vara som bäst så vi hoppas det även är så i år. Vi hoppas även på tiktigt vinter med snö och inte massa regn och lera. Hästarna gillar kyla och snö, och det är lätt att hålla rent både saker och hästar. Lera och regn blir alla på dåligt humör av både hästar och människor.

     Den 1 Oktober åker jag till Lexington för att kolla på auktioner och tävlingar. Här är en länkt till katalogerna: http://www.lexingtonselected.com/year-sale-roster.html Hittar ni något intressant så hör av er.

Forsätter skriva några rader när jag kommer hem från färjestad :)..............


2011-09-11

 

Dags att skriva några rader här igen då det var alldeles för länge sedan!

 

      Ska snart iväg till Färjestad men Midummer King och Tell you Off, men först ska jag försöka skriva lite här.

     Hästarna känns väldigt fina nu så jag hoppas prestationerna snart ska komma igång på riktigt. Snart är vintern här och då brukar våra hästar vara som bäst så vi hoppas det även är så i år. Vi hoppas även på riktig vinter med snö och inte massa regn och lera. Hästarna gillar kyla och snö, och det är lätt att hålla rent både saker och hästar. Lera och regn blir alla på dåligt humör av både hästar och människor och det blir massa extra arbete med tvätt och banor.

     Den 1 Oktober åker jag till Lexington för att kolla på auktioner och tävlingar. Här är en länkt till katalogerna: http://www.lexingtonselected.com/year-sale-roster.html Hittar ni något intressant så hör av er.

     Nu har vi kommit hem från Färjestad. Det slutade med en seger och en oplacerad. Tellus skötte sig kanonfint, fick öppna tufft, 13,5 första 500 m i voltstart men var pigg till slut och vann med 1,5 längd. Kingen kördes lite på chans invändigt då kortlopp oftast går lite snabbt för honom men det blev en mur med trötta hästar framför och han gick i mål med tussarna kvar.

     Travet började kl 14.55 idag. Tycker detta är med bra tid att starta tävlingsdagarna på. Man behöver inte åka hemifrån i ottan, och man är hemma i tid på kvällen. Tycker även dem borde börja vardagstravet kl 16.30. Folk kan åka till travet direkt efter jobbet och jag tror även då folk stannar längre under kvällen i stället för att åka hem efter lopp 7. Det är även bra för oss aktiva, speciellt på vinterhalvåret då det är mörkt tidigit och vägarna ofta är dåliga på kvällarna då vädret slår om och man är när det är dåligt väder hemma mitt i natten för att sedan börja arbetsdagen tidigt igen dagen efter, borde funka bra med start 16.30 enligt mig...

     Dam SM har även börjat sina uttagningar. Lite tråkigt är att man inte får någon chans att försvara titeln i år, man har visst blivit lite bortglömd på Åby, men men det kommer fler år med SM.

     Rock Me, vår forne Rix-häst har gjort det bra hittills i år men i veckan har han klantat sig i hagen och skadat sig i huvudet. ett ca 15 cm långt jack i huvudet längst pannluggen gjorde att vi har fått sy honom och det gör att vi får vänta lite med start så käken ligger däröver och kommer starta, han lyckas alltid hitta på några dumheter när vi anmäler honom till monté konstigt nog.

     På lördag är det Åbys Stora pris. Vi startar Miss My Money i lopp 8, Klass 1. Fick tråkigt nog spår 7 men vi hoppas på att det blir ett par strukna så vi kommer ner ett par hack. Denn gången får hon gå med skor då hon blev ömfotad senast.

Ha det bra så länge så ska jag försöka blogga lite oftare igen. // Mimmi


2011-09-11

 

Dags att skriva några rader här igen då det var alldeles för länge sedan!

 

      Ska snart iväg till Färjestad men Midummer King och Tell you Off, men först ska jag försöka skriva lite här.

     Hästarna känns väldigt fina nu så jag hoppas prestationerna snart ska komma igång på riktigt. Snart är vintern här och då brukar våra hästar vara som bäst så vi hoppas det även är så i år. Vi hoppas även på riktig vinter med snö och inte massa regn och lera. Hästarna gillar kyla och snö, och det är lätt att hålla rent både saker och hästar. Lera och regn blir alla på dåligt humör av både hästar och människor och det blir massa extra arbete med tvätt och banor.

     Den 1 Oktober åker jag till Lexington för att kolla på auktioner och tävlingar. Här är en länkt till katalogerna: http://www.lexingtonselected.com/year-sale-roster.html Hittar ni något intressant så hör av er.

     Nu har vi kommit hem från Färjestad. Det slutade med en seger och en oplacerad. Tellus skötte sig kanonfint, fick öppna tufft, 13,5 första 500 m i voltstart men var pigg till slut och vann med 1,5 längd. Kingen kördes lite på chans invändigt då kortlopp oftast går lite snabbt för honom men det blev en mur med trötta hästar framför och han gick i mål med tussarna kvar.

     Travet började kl 14.55 idag. Tycker detta är med bra tid att starta tävlingsdagarna på. Man behöver inte åka hemifrån i ottan, och man är hemma i tid på kvällen. Tycker även dem borde börja vardagstravet kl 16.30. Folk kan åka till travet direkt efter jobbet och jag tror även då folk stannar längre under kvällen i stället för att åka hem efter lopp 7. Det är även bra för oss aktiva, speciellt på vinterhalvåret då det är mörkt tidigit och vägarna ofta är dåliga på kvällarna då vädret slår om och man är när det är dåligt väder hemma mitt i natten för att sedan börja arbetsdagen tidigt igen dagen efter, borde funka bra med start 16.30 enligt mig...

     Dam SM har även börjat sina uttagningar. Lite tråkigt är att man inte får någon chans att försvara titeln i år, man har visst blivit lite bortglömd på Åby, men men det kommer fler år med SM.

     Rock Me, vår forne Rix-häst har gjort det bra hittills i år men i veckan har han klantat sig i hagen och skadat sig i huvudet. ett ca 15 cm långt jack i huvudet längst pannluggen gjorde att vi har fått sy honom och det gör att vi får vänta lite med start så käken ligger däröver och kommer skava, han lyckas alltid hitta på några dumheter när vi anmäler honom till monté konstigt nog.

     På lördag är det Åbys Stora pris. Vi startar Miss My Money i lopp 8, Klass 1. Fick tråkigt nog spår 7 men vi hoppas på att det blir ett par strukna så vi kommer ner ett par hack. Denn gången får hon gå med skor då hon blev ömfotad senast.

Ha det bra så länge så ska jag försöka blogga lite oftare igen. // Mimmi


2011-09-11

 

Dags att skriva några rader här igen då det var alldeles för länge sedan!

 

      Ska snart iväg till Färjestad men Midummer King och Tell you Off, men först ska jag försöka skriva lite här.

     Hästarna känns väldigt fina nu så jag hoppas prestationerna snart ska komma igång på riktigt. Snart är vintern här och då brukar våra hästar vara som bäst så vi hoppas det även är så i år. Vi hoppas även på riktig vinter med snö och inte massa regn och lera. Hästarna gillar kyla och snö, och det är lätt att hålla rent både saker och hästar. Lera och regn blir alla på dåligt humör av både hästar och människor och det blir massa extra arbete med tvätt och banor.

     Den 1 Oktober åker jag till Lexington för att kolla på auktioner och tävlingar. Här är en länkt till katalogerna: http://www.lexingtonselected.com/year-sale-roster.html Hittar ni något intressant så hör av er.

     Nu har vi kommit hem från Färjestad. Det slutade med en seger och en oplacerad. Tellus skötte sig kanonfint, fick öppna tufft, 13,5 första 500 m i voltstart men var pigg till slut och vann med 1,5 längd. Kingen kördes lite på chans invändigt då kortlopp oftast går lite snabbt för honom men det blev en mur med trötta hästar framför och han gick i mål med tussarna kvar.

     Travet började kl 14.55 idag. Tycker detta är en bra tid att starta tävlingsdagarna på. Man behöver inte åka hemifrån i ottan, och man är hemma i tid på kvällen. Tycker även dem borde börja vardagstravet kl 16.30. Folk kan åka till travet direkt efter jobbet och jag tror även då folk stannar längre under kvällen i stället för att åka hem efter lopp 7. Det är även bra för oss aktiva, speciellt på vinterhalvåret då det är mörkt tidigit och vägarna ofta är dåliga på kvällarna då vädret slår om och man är då det är dåligt väder hemma mitt i natten för att sedan börja arbetsdagen tidigt igen dagen efter, borde funka bra med start 16.30 enligt mig...

     Dam SM har även börjat sina uttagningar. Lite tråkigt är att man inte får någon chans att försvara titeln i år, man har visst blivit lite bortglömd på Åby, men men det kommer fler år med SM.

     Rock Me, vår forne Rix-häst har gjort det bra hittills i år men i veckan har han klantat sig i hagen och skadat sig i huvudet, ett ca 15 cm långt jack i huvudet längst pannluggen gjorde att vi har fått sy honom och det gör att vi får vänta lite med start då käken ligger däröver och kommer skava om det inte har läkt. Han lyckas alltid hitta på några dumheter när vi anmäler honom till monté konstigt nog.

     På lördag är det Åbys Stora pris. Vi startar Miss My Money i lopp 8, Klass 1. Fick tråkigt nog spår 7 men vi hoppas på att det blir ett par strukna så vi kommer ner ett par hack. Denna gången får hon gå med skor då hon blev ömfotad senast.

Ha det bra så länge så ska jag försöka blogga lite oftare igen. // Mimmi


2011-04-30

 

 Dags att skriva några rader här igen :)

Det var ett tag sedan jag gjorde avtryck från mig här så nu får jag ta tag i det igen. Äntligen har våren kommit till Fåglum och vi har redan haft många varma dagar. Det har också hunnit hända lite i stallet. Flera hästar har försvunnit av olika anledningar, 3 st som vi hade stora förväntningar på och det känns tungt. Det gör iaf så att vi inte har fullt på långa vägar och det får gärna komma ny hästar och hästägare till oss. Visserligen börjar unghästpaketet nu i Maj men vi tar gärna emot flera starthästar också.

     Rock Me har också hunnit med en skentur till Vårgårda, 1 mil på E20 med vagn, och sedan stopp i sammhället. Allt slutade lyckligt som tur var och Rock Me verkade klara resan förvånansvärt bra som det ser ut nu, hur bra får vi se på torsdag då han ska starta i uttagningarna till Sverigeloppet.

     Lidob har också hunnit med sin comeback och även om många tycker han skulle varit ett par snäpp längre fram med fin resa så tycker jag att han var riktigt duktig. Han gick med skor för första gången på VÄLDIGT länge och loppet blev inte alls kört i hans stil då han gillar hårt tempo hela vägen. Nu var det inte så lätt för honom att speeda med dojor men gick ändå 15,0 full väg så vad mer kan man begära för en travhäst mellan 6-700 kg som inte gått dem tiderna på väldigt länge. Nu skulle han startat imorgon på Årjäng igen men tyvärr så fick han en febersläng i går natt och blodprovet var inte riktigt bra efter det så vi vågar inte starta honom med tanke på att han förmodligen är i början på en infektion, vi får ta nya blodprov nästa vecka igen.

     Många hästar har iaf tänt till nu på vårkanten och gjort fina lopp. Vinga är en tjej som överraskat oss positivt då hon visat mkt bra löphuvud i sina starter och vi har lite förhoppningar på att hon kan vara med i några roliga lopp detta året. Även Missile Nugget har verkat riktigt fin efter operation och slog till med vinst direkt i V65 lopp. Midsummer King har gjort det bra hela året och får en välförtjänt vila i Maj då det ändå går väldigt fort i loppen. Vi får försöka jobba på att få honom lite mer startsnabb tills han kommer igång igen. En annan häst som jag hoppas lite extra på då han är väldigt fin hemma är Tell You Off som växt mkt i slutet på vintern men nu tränar riktigt bra. Vi har även lite andra ostartade hästar som är på G, Mazzolo är väl främst ut av dem och honom hoppas vi har rätt inställning på banan även om han är lite väl hingstig hemma.

     Fredrik Berg som jobbar i stallet har åkt till Kanada i en månad för stipendiepengarna han fick på Åby förra året. Vi hoppas han har en trevlig tid där borta och lär sig bra saker.

Nu får det vara slut på skrivander för denna gången, ska passa på att gå ut och greja lite i solen nu.

//Mimmi

 

 


2011-04-30

 

 Dags att skriva några rader här igen :)

Det var ett tag sedan jag gjorde avtryck från mig här så nu får jag ta tag i det igen. Äntligen har våren kommit till Fåglum och vi har redan haft många varma dagar. Det har också hunnit hända lite i stallet. Flera hästar har försvunnit av olika anledningar, 3 st som vi hade stora förväntningar på och det känns tungt. Det gör iaf så att vi inte har fullt på långa vägar och det får gärna komma ny hästar och hästägare till oss. Visserligen börjar unghästpaketet nu i Maj men vi tar gärna emot flera starthästar också.

     Rock Me har också hunnit med en skentur till Vårgårda, 1 mil på E20 med vagn, och sedan stopp i sammhället. Allt slutade lyckligt som tur var och Rock Me verkade klara resan förvånansvärt bra som det ser ut nu, hur bra får vi se på torsdag då han ska starta i uttagningarna till Sverigeloppet.

     Lidob har också hunnit med sin comeback och även om många tycker han skulle varit ett par snäpp längre fram med fin resa så tycker jag att han var riktigt duktig. Han gick med skor för första gången på VÄLDIGT länge och loppet blev inte alls kört i hans stil då han gillar hårt tempo hela vägen. Nu var det inte så lätt för honom att speeda med dojor men gick ändå 15,0 full väg så vad mer kan man begära för en travhäst mellan 6-700 kg som inte gått dem tiderna på väldigt länge. Nu skulle han startat imorgon på Årjäng igen men tyvärr så fick han en febersläng i går natt och blodprovet var inte riktigt bra efter det så vi vågar inte starta honom med tanke på att han förmodligen är i början på en infektion, vi får ta nya blodprov nästa vecka igen.

     Många hästar har iaf tänt till nu på vårkanten och gjort fina lopp. Vinga är en tjej som överraskat oss positivt då hon visat mkt bra löphuvud i sina starter och vi har lite förhoppningar på att hon kan vara med i några roliga lopp detta året. Även Missile Nugget har verkat riktigt fin efter operation och slog till med vinst direkt i V65 lopp. Och inte minst så har vi duktiga Miss My Money som tagit två raka segrar innan hon gick ut på V75 och var femma trots en hackigt kört lopp med hästar ivägen på slutet. Midsummer King har gjort det bra hela året och får en välförtjänt vila i Maj då det ändå går väldigt fort i loppen. Vi får försöka jobba på att få honom lite mer startsnabb tills han kommer igång igen. En annan häst som jag hoppas lite extra på då han är väldigt fin hemma är Tell You Off som växt mkt i slutet på vintern men nu tränar riktigt bra. Vi har även lite andra ostartade hästar som är på G, Mazzolo är väl främst ut av dem och honom hoppas vi har rätt inställning på banan även om han är lite väl hingstig hemma.

     Fredrik Berg som jobbar i stallet har åkt till Kanada i en månad för stipendiepengarna han fick på Åby förra året. Vi hoppas han har en trevlig tid där borta och lär sig bra saker.

Nu får det vara slut på skrivander för denna gången, ska passa på att gå ut och greja lite i solen nu.

//Mimmi

 

 


2011-02-04

 

 BLOGG


2011-02-04

 

 Äntligen funkar bloggen igen!

 

Kom hem från Egypten igår, har varit där i en vecka. Trots demonstrationer i Kairo och semestern varit bra och det var lugnt där vi var. Dock har man kännt sig lite handikappad utan internet då det var nedstängt i hela Egypten så man har inte haft så bra koll på vad som hänt hemma. Måste dock säga att det varit riktigt skönt med semster och jag kan verkligen rekomendera Sindbad hotell i Hurgharda, 1 restauranger på hotellet att välja¨på, 4 olika platser att bada på, varav ett vattenland, och egna butiker, riktigt fint, det ända som inte var lika kul var att typ 80% av gästerna var ryssar. Man hade faktiskt lite kul åt dem. många var yngre tjejer som plåtade var andra högt och lågt, en dag såg vi även några som hyrt en tennisplan, men inte för att spela utan för att ta kort och låtsas som om dem spelade :).

Stallet har iaf rullat på bra medans vi varit borta och de flesta hästarna har skött sig bra på banorna, dock inga vinster men flera 3e platser. Kommande vecka blir ett par intressanta starter och vi hoppas vinsterna rullar in snart, hästarna ser ju väldigt fina ut nu.

V.8 ska Lidob på hingstvärdering, ska bli intressant vad han får för omdöme, i mitt tycke är han snygg som få och bättre psyke på en häst går inte att få, och så har han en stamtavla som är riktigt bra, det kan ju inte bli fiasko iaf. Har redan några ston som väntar på honom. Han börjar också närma sig start. Ska gå provlopp inom kort och sedan kval och är allt som det ska då så startar vi på.

Tänkte också skriva lite om "Gubbgruppen" som vi startat för killarna här i stallet plus några till. Dem har kommit överens om att dem ska ha en hopptävling snart, och när detta förslaget kom på tal så kunde dem knappt rida, men ni ska se hur fort dem lärt sig och galopperar redan runt och hoppar på bra ett par lektioner. Vi får se var detta slutar någon stans, kanske vi får några riktigt ridintresserade grabbar i stallet som är ute på lite andra tävlingar till sommaren :)

 


2011-02-04

 

 Äntligen funkar bloggen igen!

 

Kom hem från Egypten igår, har varit där i en vecka. Trots demonstrationer i Kairo och semestern varit bra och det var lugnt där vi var. Dock har man kännt sig lite handikappad utan internet då det var nedstängt i hela Egypten så man har inte haft så bra koll på vad som hänt hemma. Måste dock säga att det varit riktigt skönt med semster och jag kan verkligen rekomendera Sindbad hotell i Hurgharda, 1 restauranger på hotellet att välja¨på, 4 olika platser att bada på, varav ett vattenland, och egna butiker, riktigt fint, det ända som inte var lika kul var att typ 80% av gästerna var ryssar. Man hade faktiskt lite kul åt dem. många var yngre tjejer som plåtade var andra högt och lågt, en dag såg vi även några som hyrt en tennisplan, men inte för att spela utan för att ta kort och låtsas som om dem spelade :).

Stallet har iaf rullat på bra medans vi varit borta och de flesta hästarna har skött sig bra på banorna, dock inga vinster men flera 3e platser. Måste tacka alla i stallet och dem som hjälpt till medans vi varit borta då dem skött det riktigt bra. Kommande vecka blir ett par intressanta starter och vi hoppas vinsterna rullar in snart, hästarna ser ju väldigt fina ut nu.

V.8 ska Lidob på hingstvärdering, ska bli intressant vad han får för omdöme, i mitt tycke är han snygg som få och bättre psyke på en häst går inte att få, och så har han en stamtavla som är riktigt bra, det kan ju inte bli fiasko iaf. Har redan några ston som väntar på honom. Han börjar också närma sig start. Ska gå provlopp inom kort och sedan kval och är allt som det ska då så startar vi på.

Tänkte också skriva lite om "Gubbgruppen" som vi startat för killarna här i stallet plus några till. Dem har kommit överens om att dem ska ha en hopptävling snart, och när detta förslaget kom på tal så kunde dem knappt rida, men ni ska se hur fort dem lärt sig och galopperar redan runt och hoppar på bra ett par lektioner. Vi får se var detta slutar någon stans, kanske vi får några riktigt ridintresserade grabbar i stallet som är ute på lite andra tävlingar till sommaren :)

 


2011-01-12

 

 test

 Hemma efter en helg i Eskilstuna med fina tävlingar och Rix-auktion

 

I fredags morse 06.17 bar det av till Eskilstuna med Rock Me bak i lastbilen. lite efter 10-tiden var vi uppe och det var rått väder ute som höll i sig under hela dagen. Rock Me skötte sig väldigt bra och var lugn som en filbunke hela dagen, han verkar ha ragit de där med mkt folk runt om sig på ett bra sätt och blivit mkt lugnare och trivs nu med det. Lite skillnad mot när Rixallsvenskan började. Efter lång väntan och lyssnat på Lutfi Koljini var det äntligen dax för auktionen. De första hästarna ut gick till låga priser, vilken kanske var rätt. När sedan Gitano kom in i ringen blev det andra bullar. Med ett första bud på 500.000:- kom ett skratt från publiken, vilket kanske blev lite konstigt i slutändan. Med en höjning av 10.000:- varvat med 100.000:- blev det slutligen 10.000:- budarna som fick hem hästen och en ledsen Stefan lämnade ringen. Jag tycker verkligen synd om Stefan att han inte fick behålla hästen, men vill ändå gratulera de nya ägarna till en fin häst, det är ju ändå spelets regler i rixallsvenskan och den som ger sig in i leken får den också tåla även om det svider mkt när det blir så här. Vi fick iaf med oss våran stjärna för 65.000:- vilket jag anser mkt billigt, ett riktigt fynd faktiskt. Grattis till er alla som köpt andelar i honom, jag tror detta kan vara en bra investering och jag har redan klart för mig vad jag ska ändra på inför nästa start! ;)

Nästa helg bär det av till Gävle, där startar våran andra stjärna Smell The Victory. Han är alltid lite svår att veta formen på då han har mkt nerver och lite svår att läsa i jobben då han alltid springer på i samma stil i stort sett. Vi hoppas iaf att han är i fint skick och vi ska putsa lite extra på honom i veckan. Vi åker tidigt på lördag morgon men kanske stannar över till söndagen efter loppen.

Lidob tränar också för fulla muggar, han känns otroligt fräsch men behöver banta en hel del kilo. Kanske startklar om ca 2 mån. Jag hoppas han håller nu i både knän och senor och det ser bra ut hittills. Senskadan kunde inte veterinären se vad den suttit senast.

Idag startar även Tell You Off på HD. jag hoppas han gör ett bra lopp för han kändes kalasfin i torsdags när han var med in till åby för ett jobb. Även Keeping Quality startar och har fått ett tråkigt 8e spår men spetsade ändå från det i B-loppen så vem vet hon kanske har fått en extra fart under hovarna den sista tiden.? Vi får hoppas året slutar lite bättre än det har gått de senaste månaderna. Det är ju trots allt snart vår tid bara snön kommer och banorna blir bra så ska vi snart ge dem andra något att bita i igen. Nu får det vara slut på halsinfektioner och sånt skit!

Och förresten, är det fortfarande något som är intresserad av sponsring så hör gärna av er ;)

MVH Mimmi Elfstrand

 


2011-01-12

 

 Hemma efter en helg i Eskilstuna med fina tävlingar och Rix-auktion

 

I fredags morse 06.17 bar det av till Eskilstuna med Rock Me bak i lastbilen. lite efter 10-tiden var vi uppe och det var rått väder ute som höll i sig under hela dagen. Rock Me skötte sig väldigt bra och var lugn som en filbunke hela dagen, han verkar ha ragit de där med mkt folk runt om sig på ett bra sätt och blivit mkt lugnare och trivs nu med det. Lite skillnad mot när Rixallsvenskan började. Efter lång väntan och lyssnat på Lutfi Koljini var det äntligen dax för auktionen. De första hästarna ut gick till låga priser, vilken kanske var rätt. När sedan Gitano kom in i ringen blev det andra bullar. Med ett första bud på 500.000:- kom ett skratt från publiken, vilket kanske blev lite konstigt i slutändan. Med en höjning av 10.000:- varvat med 100.000:- blev det slutligen 10.000:- budarna som fick hem hästen och en ledsen Stefan lämnade ringen. Jag tycker verkligen synd om Stefan att han inte fick behålla hästen, men vill ändå gratulera de nya ägarna till en fin häst, det är ju ändå spelets regler i rixallsvenskan och den som ger sig in i leken får den också tåla även om det svider mkt när det blir så här. Vi fick iaf med oss våran stjärna för 65.000:- vilket jag anser mkt billigt, ett riktigt fynd faktiskt. Grattis till er alla som köpt andelar i honom, jag tror detta kan vara en bra investering och jag har redan klart för mig vad jag ska ändra på inför nästa start! ;)

Nästa helg bär det av till Gävle, där startar våran andra stjärna Smell The Victory. Han är alltid lite svår att veta formen på då han har mkt nerver och lite svår att läsa i jobben då han alltid springer på i samma stil i stort sett. Vi hoppas iaf att han är i fint skick och vi ska putsa lite extra på honom i veckan. Vi åker tidigt på lördag morgon men kanske stannar över till söndagen efter loppen.

Lidob tränar också för fulla muggar, han känns otroligt fräsch men behöver banta en hel del kilo. Kanske startklar om ca 2 mån. Jag hoppas han håller nu i både knän och senor och det ser bra ut hittills. Senskadan kunde inte veterinären se vad den suttit senast.

Idag startar även Tell You Off på HD. jag hoppas han gör ett bra lopp för han kändes kalasfin i torsdags när han var med in till åby för ett jobb. Även Keeping Quality startar och har fått ett tråkigt 8e spår men spetsade ändå från det i B-loppen så vem vet hon kanske har fått en extra fart under hovarna den sista tiden.? Vi får hoppas året slutar lite bättre än det har gått de senaste månaderna. Det är ju trots allt snart vår tid bara snön kommer och banorna blir bra så ska vi snart ge dem andra något att bita i igen. Nu får det vara slut på halsinfektioner och sånt skit!

Och förresten, är det fortfarande något som är intresserad av sponsring så hör gärna av er ;)

MVH Mimmi Elfstrand

 


2010-11-08

 

 

 Hemma efter en helg i Eskilstuna med fina tävlingar och Rix-auktion

 

I fredags morse 06.17 bar det av till Eskilstuna med Rock Me bak i lastbilen. lite efter 10-tiden var vi uppe och det var rått väder ute som höll i sig under hela dagen. Rock Me skötte sig väldigt bra och var lugn som en filbunke hela dagen, han verkar ha ragit de där med mkt folk runt om sig på ett bra sätt och blivit mkt lugnare och trivs nu med det. Lite skillnad mot när Rixallsvenskan började. Efter lång väntan och lyssnat på Lutfi Koljini var det äntligen dax för auktionen. De första hästarna ut gick till låga priser, vilken kanske var rätt. När sedan Gitano kom in i ringen blev det andra bullar. Med ett första bud på 500.000:- kom ett skratt från publiken, vilket kanske blev lite konstigt i slutändan. Med en höjning av 10.000:- varvat med 100.000:- blev det slutligen 10.000:- budarna som fick hem hästen och en ledsen Stefan lämnade ringen. Jag tycker verkligen synd om Stefan att han inte fick behålla hästen, men vill ändå gratulera de nya ägarna till en fin häst, det är ju ändå spelets regler i rixallsvenskan och den som ger sig in i leken får den också tåla även om det svider mkt när det blir så här. Vi fick iaf med oss våran stjärna för 65.000:- vilket jag anser mkt billigt, ett riktigt fynd faktiskt. Grattis till er alla som köpt andelar i honom, jag tror detta kan vara en bra investering och jag har redan klart för mig vad jag ska ändra på inför nästa start! ;)

Nästa helg bär det av till Gävle, där startar våran andra stjärna Smell The Victory. Han är alltid lite svår att veta formen på då han har mkt nerver och lite svår att läsa i jobben då han alltid springer på i samma stil i stort sett. Vi hoppas iaf att han är i fint skick och vi ska putsa lite extra på honom i veckan. Vi åker tidigt på lördag morgon men kanske stannar över till söndagen efter loppen.

Lidob tränar också för fulla muggar, han känns otroligt fräsch men behöver banta en hel del kilo. Kanske startklar om ca 2 mån. Jag hoppas han håller nu i både knän och senor och det ser bra ut hittills. Senskadan kunde inte veterinären se vad den suttit senast.

Idag startar även Tell You Off på HD. jag hoppas han gör ett bra lopp för han kändes kalasfin i torsdags när han var med in till åby för ett jobb. Även Keeping Quality startar och har fått ett tråkigt 8e spår men spetsade ändå från det i B-loppen så vem vet hon kanske har fått en extra fart under hovarna den sista tiden.? Vi får hoppas året slutar lite bättre än det har gått de senaste månaderna. Det är ju trots allt snart vår tid bara snön kommer och banorna blir bra så ska vi snart ge dem andra något att bita i igen. Nu får det vara slut på halsinfektioner och sånt skit!

Och förresten, är det fortfarande något som är intresserad av sponsring så hör gärna av er ;)

MVH Mimmi Elfstrand

 


2010-10-12

 

 

 Gott väder men inget flyt!

 

Riktigt gott höst/hästväder är det ute nu. Synd bara att man ska ha sån oflyt på tävlingarna och hästarna känns lite ur form men gör det bra i skymundan ändå. Vet inte riktigt orsaken men lite snoriga unghästar sätter alltid ner de äldre lite även om inte dem blir sjuka på samma sätt. Även jag själv har varit sjuk några veckor med rethosta som vägrar släppa och som blev värre då det var kallt på Färjestad igår så jag hoppar över Axevalla idag i hopp om att få ta det lite lugnt så det kanske går över någon gång.

Rock Me startar på torsdag från spår 2 på Åby. Jag hoppas han är på hugget och vi kan ta ledningen för att sedan försöka hålla den till mål. Alltid lite nervöst att vara favorit innan med så många som tittar men det är en fördel då de andra i lopept har lite mer respekt för favvisarna. Jag hoppas även fler vill vara med och äga honom nästa år. Ca 50 st har anmält sig till vidare ägande men det finns fortfarande 50 st delar kvar så jag hoppas de andra delarna också blir sålda så vi kan ha honom var! Här är en länk till köpeanbuden: http://www.abytravet.se/bdh_filearea/PDF/Sport.pdf/kopeavtal_rockme.pdf 

Har också köpt en ny 1-åring som är meningen ska bli andelshäst. Starbec´s Baron heter han och Olle håller på att köra in honom. Trevlig och snygg kille med rättställda ben, ska bli kul att se vad det blir av honom. Han har bara en broder och han har gjort det riktigt bra hittills med 10 palcer ingar på 11 starter, de andra syskonen är alla ston och har kommit till start men inte varit några riktiga stjärnor hittills. Är ni intresserade av att köpa en del i honom så tveka inte att ta kontakt med mig!

Har även börjat leta lite efter en huvudsponsor. Hade varit kul med lite sponsrade tävlingskläder till de anställda och nya dressar. Vi får se vad som händer.... kanske någon som är intresserad? :)

På måndag ska jag även försöka vinna Sola i Kallsta igen, vore kul, hoppas Zeb är i form trots det varit tunnt med segrar för stallet på slutet.

Vill också berätta att vi under året grävt en fin damm som vi nu lagt lite kräftor i och så småning om ska det bli fisk i också. Har också ordnat en fin grillkåta där man kan sitta upp till 15 pers i och grilla god mat m.m. Kommer nog bli välanvänd i vinter. Kanske du har ett gäng kompisar eller ska ha företagsevenemang och vill hitta på något kul? Kom till oss så kan vi ordna en dag med hästkörning, bubbelpools bad och grillning. Vi kan ordna ihop med mesta så tveka inte att ringa!

Måste dra några ord om vår stjärna i stallet som är tillbaka också. Lidob har kommit igång med backträning och känns väldigt stark och fin. Ska börja med intervallträing inom ett par veckor men ska först på en rutinkoll innan han får grönt för fortkörning. Hoppas verkligen att han håller ihop nu, känns finare än någonsin. Vi provar nog avelsvärdering för honom nästa år också.

Nu får det räcka för den här gången, hoppas ni fått lite intressant läsning.

MVH Mimmi


2010-08-29

 

SOMMAREN LIDER MOT SITT SLUT!

 

Nu är det slutet på Augusti och sommaren börjart närma sig sitt slut, men vi får hoppas på en varm höst som avslutas med lite bättre väder än vad vi haft den sista tiden, är lite för geggigt i  hagarna nu tycker jag för att vara sommar. 

Idag har vi haft öppet hus för Rix hästen Rock Me. Det varkade väldigt uppskattat och vi känner oss mkt nöjda med dagen, tack alla som hjälpte till att få ihop en så lyckad dag. Trotts regnskurar blandat med lite sol så känns det som om det inte kunde bli så mkt bättre än det vi fick ihop. Känns också som om det är många som vill vara med och fortsätta äga hästen nästa år om vi får honom på auktionen, det ska bli mkt kul. 

Snart kommer även vår stjärna tillbaka till stallet, rättare sagt 1 September, då ska han börja joggass igång efter operation och vila. Han har växt en del sedan i våras och lagt på sig ännu mer muskler, så nu får vi verkligen hoppas att benen håller på honom. 

Kriteriet börjar också närma sig med stomsteg, då är det dax för nytt Rix-FM lopp och det är auktion i flera dagar med många hästar. Jag hoppas kunna hitta någon ny andelshäst som jag hoppas många vill vara med på, alltid kul med 1 åringar och se hur dem utvecklas. Jag finns tillgänglig där om det är någon som vill ha hjälp med att leta ut en häst. 

 Vi har också haft en del our senaste tiden med skadade hästar av olika anledningar och sånt men vi är på G snart igen och vi hoppas vi får en bra höst och vinter igen, förra vintern gick ju riktigt bra.

Många ett åringar åker snart hem till sina ägare efter inkörning och bete, jag hoppas alla ska bli nöjda med jobbet vi gjort med dem. Dem har varit jätteduktiga och skött sig bra hela högen.

Vill också ge en tanke till Elin som tävlat min ridhäst i ett halvår, hon trillade av och skadade sig i fredags på tävling och slog i huvudet väldigt hårt och tuppade av för en stund, hoppas du kryar på dig snabbt! 

Nu kommer jag inte på mer att skriva om för tillfället men ha det bra, så ska jag försöka skriva snart igen! // Mimmi 


2010-08-29

 

 

SOMMAREN LIDER MOT SITT SLUT!

 

 

Nu är det slutet på Augusti och sommaren börjart närma sig sitt slut, men vi får hoppas på en varm höst som avslutas med lite bättre väder än vad vi haft den sista tiden, är lite för geggigt i  hagarna nu tycker jag för att vara sommar. 

Idag har vi haft öppet hus för Rix hästen Rock Me. Det varkade väldigt uppskattat och vi känner oss mkt nöjda med dagen, tack alla som hjälpte till att få ihop en så lyckad dag. Trotts regnskurar blandat med lite sol så känns det som om det inte kunde bli så mkt bättre än det vi fick ihop. Känns också som om det är många som vill vara med och fortsätta äga hästen nästa år om vi får honom på auktionen, det ska bli mkt kul. 

Snart kommer även vår stjärna tillbaka till stallet, rättare sagt 1 September, då ska han börja joggass igång efter operation och vila. Han har växt en del sedan i våras och lagt på sig ännu mer muskler, så nu får vi verkligen hoppas att benen håller på honom. 

Kriteriet börjar också närma sig med stomsteg, då är det dax för nytt Rix-FM lopp och det är auktion i flera dagar med många hästar. Jag hoppas kunna hitta någon ny andelshäst som jag hoppas många vill vara med på, alltid kul med 1 åringar och se hur dem utvecklas. Jag finns tillgänglig där om det är någon som vill ha hjälp med att leta ut en häst. 

 Vi har också haft en del our senaste tiden med skadade hästar av olika anledningar och sånt men vi är på G snart igen och vi hoppas vi får en bra höst och vinter igen, förra vintern gick ju riktigt bra.

Många ett åringar åker snart hem till sina ägare efter inkörning och bete, jag hoppas alla ska bli nöjda med jobbet vi gjort med dem. Dem har varit jätteduktiga och skött sig bra hela högen.

Vill också ge en tanke till Elin som tävlat min ridhäst i ett halvår, hon trillade av och skadade sig i fredags på tävling och slog i huvudet väldigt hårt och tuppade av för en stund, hoppas du kryar på dig snabbt! 

Nu kommer jag inte på mer att skriva om för tillfället men ha det bra, så ska jag försöka skriva snart igen! // Mimmi 


2010-06-29

Sommar och Sol, helt underbart!

 

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Idag (den 29/6) har de varit kanonväder i Fåglum och riktigt varm, dock har dem förbaskade blinningarna och bromsarna dykt upp och jagar oss när vi är ute och träbar osv. Jag hoppas också alla haft en trevlig midsommar förresten, i Fåglum hade vi kanonkul med fint väder och lite poolpartaj hos grannen.

I går var vi på Åmål med bla annat våran Rix-häst Rock Me som var bra som 2a även om han inte fattat vad tävling är ännu och springer i sin egen värld, det kommer nog med tiden, han går iaf hela vägen in i mål. Dock hade olyckan varit framme igen nu på morgonen och när vi tog in Rock Me från hagen hade han ett 1-2 cm sår på överarmens utsida som blödde väldigt mkt. Veterinären kom ut och gjorde rent det och la kompresser på med penicillinsalva. Han tyckte det var för litet för att sys och skrev ut lite antibiotika till honom så det inte ska bli infekterat. Vi hoppas det läker fort och inte svullnar upp för mkt så är han snart på banan igen.

Snart är det också Sprintermästarveckan och det är min enda semstervecka, så jag börjar med att bege mig ner till Flasterbo i början på veckan för att titta på Elin Hällgren som tränar min ridhäst för övrigt hon har med sig  några hästar ner till start och är enda svenska ekipaget som tagits ut som Wild Card, mkt kul, grattis! På torsdagen drar vi upp till Halmstad igen och Tylösand. På lördagen kommer Smell The Victory starta på V75 om allt är som det ska och meningen var att Rock Me skulle startat men det blir inte så nu.

Har även haft fler lite tråkiga skador på hästarna som skett i hagen och det kan man ju inte rå för, sånt e livet men annars känns de flesta hästar mkt fina och jobbar bra. Jag hoppas snart få ut lite vinnarhästar igen och att resultaten börjar trilla in lite flitigare. Kanske redan på torsdag?

Ha en undserbar semester nu alla som har turen att få det! :) // Mimmi

 


2010-05-23

Snabba tider är veterinärtider

Nu i Maj går de flesta loppen väldigt fort då många hästar fått sin årsdebut avklarade och nu är på topp och är fräscha, därför har vi tagit det lite lugnare denna månaden då många av våra hästar tävlat på flitigt under vintern och nu fått lite paus och blivit uppkollade hos veterinären. Våra banor har tidvis också varit lösa hemma då vi har lagt på ny sand och denna inte riktigt satt sig ännu, att det regnat dåligt har också gjort att det tar längre tid för den att sätta sig, men det börjar bli bättre.

Hästarna ser annars mkt fina ut och många har lagt på sig mkt muskler och ser ut att kunna utvecklas bra fram över. Vi har också fått in många fina unghästar, är faktiskt väldigt nöjd med allihopa. Har också fått ränsat bort lite hästar som vi tror gör sig bättre någon annan stans eller som fått avsluta sina karriärer. Bäst hittills har det gått för Santrick som tagit två fina segrar i Norge och en 2a plats på Åby för Allan Åkerman och Sophia Jacobsen, detta tycker vi är mkt kul och vi vet att han har utveckling i sig då han har mkt bra "skalle" men som synd är lite problem med sin allergi, vi får hoppas han blir mindre känslig med åren.

Kommande veckoslut åker jag upp till Stockholm och går på auktionen, vilket ska bli mkt kul och är det någon som vill köpa unghäst att sätta i träning hjälper jag gärna till med det!

Har också en ridhäst som står i träning hos Elin Hällgren för tillfället men eftersom Elin är i Norrköping 1,5 vecka och tar hem storkovan så tog jag hem honom under tiden och igår fick jag för mig att åka och tävla i Brämhult. Efter ett tävlingsuppehåll på ca 5 år och knappt hoppat ett färgat hinder mer än ett fåtal gånger fick vi 4 fel i 95 cm klassen, och i 1 m klassen placerade vi oss som 2a av ca 30 startande. Det var jag väldigt nöjd med efter det långa uppehållet och så klart fick man blodad tand för hoppningen igen, men har dåligt med tid för ridningen mellan tävlingarna så därför överlåter jag tävlandet till Elin ett tag till.

Nu har det också blivit värme i luften ute och hagarna har blivit härligt gröna, så ta gärna en väng till Fåglum/Däningsholm och hälsa på oss och hästarna och ta en titt på den härliga naturen vi lever i här!

Nu har skrivkrampen börjat nalkas och jag får hälsa alla en underbar sommar och jag hoppas inte det ska dröja allt för länge innan nästa gång jag skriver något!

MVH Mimmi 


2010-04-25

Stall i form och bra prestationer senaste veckorna.

 

Idag fick vi debuten med rix-hästen avklarad. Rock Me gick fint ibäg från start och hamnade perfekt till, dock slog han på en galopp i första kurvan helt utan förvarning. Ställde sig hyffsat fort och vi hamnade 3 utvändigt, bra tänkte jag men sedan körde dem för sakta tyckte jag medans hästen framför knappt gick framåt och gick för full drivning, då fick jag för mig att köra framåt då jag hade mkt att åka med, men när jag tog ut hästen ett spår släppte han bettet och tyckte inte alls att vi skulle gå fram utan att de andra hästarna skulle visa vägen. Jag ryckte luvan efter några gångers försök då den satt rejält och han tog tag i bettet igen. Jag satt bra åkandes på bortre långt och hade goda förhoppningar när den andra galoppen kom utan förvarning. Han ställde sig dock bra igen och avslutade väldigt bra till 4e platsen, inte långt ifrån att bli 3a. Jag är nöjd med hästen men önskar att han ska bli lite förståndigare och mogna med staterna. Han har blivit lite småsnurrig sedan han blivit frisk och har mkt hyss för sig, står gärna aldrig stilla och ser spöken över allt och ibland så tror han att någon jagar honom och försöker springa ifrån så fort det bara går. Detta är nog bara ungdomsfasoner och vi hoppas han glömmer dem snart, han är ju trotts allt väldigt snäll och gosig när han är på det humöret.

En tråkigt nyhet är att Lovely Lidob fått tillbaka en liknanade skada som innan och blir borta ett längre tag igen. Vi får se vad som kommer hända med honom men troligt är ny operation och då kanske även i framknäna som säkert är grunden till varför han skadar sig. Han såg smällfin ut i årsdebuten men loppet blev troligen för tufft för benet som var ömmt när vi kom hem.

Roligt är dock att Smell the Victory fått visa vilken bra och underbar häst han är, han är pigg och snabb som vinden från start men han kämpar alltid hela vägen till mål och på bästa sätt. Denna hästen tror jag kommer ta sig fort upp i klasserna i år om han får vara hel och fräsch! Även World of Golf tror vi mkt på och fick sätta nosen först förra veckan, och samma dag fick Tazunke det äntligen att stämma och gjorde ett kanonlopp med en mkt fin segertid. Han är mkt stark och poletten verkar ha trillat ner på honom oxå nu.

Till helgen ska Midsummer King starta i Örebro international, en kul grej men vi möter motstånd i världsklass, men vi fick iaf bra spår och distansen passar Kingen perfekt. Och imorgon måndag startar Greve Hamilton i ett montélopp på mantorp, distansen är perfekt men fick tråkiga spår 10. Bellino Boy springer på Färjestad, har bra spår men kanske är bäst på kortare distans, känns dock förbättrad i jobben och vi hoppas på ännu lite förbättring.

Nytt för denna veckan är även att vi bytt staket på i stort sett alla hagar hemma på Olles gamla gård, detta blev mkt snyggt och vi är mkt nöjda med resultatet!

Nu börjar jag få skrivkramp så detta får bli det sista raderna, ha det så bra tills nästa gång!

 

 


2010-04-10

Nu var det länge sedan något skrevs här!

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. Hade hoppats på bra väder idag men istället blåste det kallt och man vile hellre hålla sig inomhus. Den kommande veckan har vi några starthästar på Axevalla och Åby, bland annat ska Lovley Lidob göra sin comeback, dock blir det nog ett lugnt lopp och ska World of Golf göra ett nytt försök att entra vinnarcirkeln, sedan blir det Olympiatravet på lördagen, Vi har anmält några hästar och vi får se hur många som kommer med. Kingen kommer i alla fall starta finalen och jag hoppas ni håller tummarna hårt, kanske blir lite av en flashback från förra året =).

Våran Rix-häst Rock me var ute i ett provlopp för snart 2 v sedan och avslutade 16 sista 500 m, och kändes kanonfin, som synd var fick han en spark på ett framknä ett par dagar efteråt och vi får skjuta på den tilltänkta starten ett tag, dock är han inget halt och kan träna på precis som vanligt och han är laddad till 1000, blev till och med en lite skentur på rundbanan i torsdags med svansen rätt upp i luften. Det är en del hästar som åkt på några sparkar nu när vårkänslorna kommit som synd är.

Det har varit lite segt med vinster sedan de 5 raka vi tog med stallet för ett tag sedan men vi är inte missnöjda med det, hästarna känns fortsatt bra och vi tror stallet kommer hålla en lång och fin form i år. Smell the Victory var otroligt fin i senaste starten och fick outrligt nog inte sätta nosen först även om han gick 13,9 och hade bara tjänat 61000 kr innan loppet. Honom tror vi mkt på, känns som en riktig kanonhäst, hoppas han håller ihop!

Nu hoppas jag att sommaren är här tidigt i år och att värmen blir bestående denna sommar efter denna långa härliga vinter!

Ha det så bra!! // Mimmi

 

 

 


2010-03-02

Äntligen fick Kingen vinna!

På Axevalla i lördags fick Midsummer King ätligen sätta nosen först på V75. Efter 2 försök som slutat med präjning och ett norksnöre som gått av stämde det för honom och han hade även tur på vägen vilket är mkt ovanligt när han startar. Mikael körde perfekt och segern blev enkel till slut.

Rock Me är nu på gång och tränar för fullt fortsätter han så här så blir det provlopp om några veckor bara banorna inte är för dåliga. Han uppför sig mkt bra och är en ängel att jobba med. Imorgon kanske vi hinner rida in honom också så han får trampa lite snö i skogen som omväxling.

Lovely Lidob har även han kommit igång och börjat gå lättare snabbjobb. Han känns kanon och väldigt löpvillig. Vi ska på återbesök inom kort för att se så allt är fortsatt bra med skadan sedan kan vi börja köra lite tuffare med honom.

Nu känns det även att våren är på väg och det har blivit lite varmare ute, snart börjar hästarna fälla för fullt så det lär yra en hel del hår i stallet inom kort. Hästarna känns fortsatt bra och vi hoppas kunna se en hel del hästar i vinnarcirkeln inom kort. World of Golf fick provlopp idag och det slutade på bästa sätt, vinst. Även murphy Him Self gick bra i sitt provlopp med en galopp på vägen, han ferkar vara en häst som vet vad som gäller på banan även om han är lite knepig hemma. Hard Exercise gick jättebra efter galopp på Färjestad senast och även han är värd en vinst snart. Ja det är många som sagt som tränar bra och vi väntar med spänning på det kommande håret. Även några nya hästar är på väg in i stallet så det ska bli kul att se vad det är för kusar.

Det var allr för denna gång, ha en bra dag! //Mimmi


2010-02-17

Underbar vinter i år!

    I år har vinter hållt i sig väldigt länge och det är vi mkt tacksamma för. Perfekta träningsförhållanden då det varit stabilt väder och hästarna går som tåget. Inga sjukdomar som vandrar runt i stallet heller säker mkt pga av det kalla och torra vädret och hästarna trivs. Året har börjat väldigt bra måste vi säga och det ser bra ut framöver också.
     Det ända som varit lite jobbigt är att Rixhästen haft feber men den har nu gått över och tempen är påväg ner även om den inte är perfekt ännu. Och i söndags hade vi Kick Off för stall Gbg i Rixallsvenkan vilket var mkt trevligt med många trevliga delägare. Jag ser fram emot året som tränare i rixallsvenskan och jag tror att hästvalet är rätt trots sjukdom som han haft. Rock Me är en mkt trevlig individ att ha och göra med och jag hoppas alla delägare kommer tycka om honom lika mkt som vi gör.
     Monté verkar även stallet ha blivit specialister på. Med hästar som Inverno, Ego Spin, Third Time Lucky, Good Capacity m fl så ser det ljust ut inom den grenen. Vi har också  två duktiga ryttare som vi använder oss av, Linda M Eriksson och Malin Andersson många framgångar tack vare dem. Även några nya montéhästar är på G. 
     Jag får återkomma inom kort med mer rader då datorn krånglar och det tar lång tid att skriva. // Mimmi.


2010-01-03

Har äntligen fått lite tid över att skriva några rader här!

Nu har Rix-hästen varit här ett tag och vi har hunnit känna på honom några gånger. Han sköter sig fint och går bra på skrittbandet. Ska kollas upp av tandläkare inom kort då han är lite knepig i munnen, annars en mkt trevlig och klok häst med mkt bra trav i. Lägger upp en bild här på honom när han är utselad för snabbjobb. Kommer senare en bild på honom i vagn under hans sida.

 

Vi har också satt nya träningspriser under kommande år. Jag hoppas inte detta sätter käppar i hjulen för er ägare då jag tror detta är ett underlättande sätt för ägare och mig som tränare då det ingår mer saker i priset. Detta gör att både ni som ägare vet mer exakt vad träningsavg kommer att hamna på varje månad och jag som tränare sparar tid vid faktureringen och kan lägga mer tid på hästarna. Läs mer om priserna under fliken "Verksamhet". Kom gärna med synpunkter, bra/dåligt?

Vi var iväg till Axevalla igår för årets första tävling. Inverno slutade 2:a i montéloppet efter en mkt bra spurt även om han var mest trög hela vägen. VIcky Chess fixade lite mer poäng genom en 4:e plats men borde dock kanske varit 2:a men stumnade sista metrarna, vi får kolla upp henne för att försöka få henne att höja sig ännu ett snäpp. Midsummer King gick som en kanon ner över upploppet men som vanligt är han otursförföljd och ekipaget som ledde fick galopp och stannade till farligt mkt så bakomvarande häst fick väja och krockade med våran häst som då galopperade, riktigt förargligt då han förmodligen vunnit loppet. Det hade ju inte varit helt fel att börja året med en V75 vinst! Men vi hoppas han kommer med på Kalmar kommande vecka och får revansch.

Önskar även fler hästar i träning nu detta året och vi har duktig personal som står och väntar på att få börja bara det trillar in mer hästar. Så kom gärna med fler hästar!

Även ett par ord om ridhästen jag köpt, han sköter sig mkt fint och är nog en av de klokaste ridhästar jag haft att göra med, en riktigt pärla. Ska snart börja tävla så fort papprena är i ordning.  Har även köpt en ridhäst till som kommer om ett par veckor som dock är ämnad till försäljning, tänkte ta upp min gamla hobby igen då jag känner att jag inte vill tappa ridningen helt.

Hoppas detta året blir ett kanonår och att alla ni som läser får ett riktigt fint travår med många bra upplevelser.

MVH Mimmi


2009-12-13

Äntligen lite kallare ute och snart står RIX-hästen i stallet!

 

Äntligen har det börjat bli lite kallt ute och det börjar frysa till i hagarna. Efter flera veckors regn och bottenlösa hagar kan nu hästarna njuta av att gå i hagen igen. Många hästar har haft problem med karledsinflamationer och andra saker orsakade av det dåliga vädret som bakterierna trivs i. Det är bara att hålla ut, det kommer bättre tider får vi hoppas.

   


2009-12-13

Äntligen lite kallare ute och snart står RIX-hästen i stallet!

 

     Äntligen har det börjat bli lite kallt ute och det börjar frysa till i hagarna. Efter flera veckors regn och bottenlösa hagar kan nu hästarna njuta av att gå i hagen igen. Många hästar har haft problem med karledsinflamationer och andra saker orsakade av det dåliga vädret som bakterierna trivs i. Det är bara att hålla ut, det kommer bättre tider får vi hoppas.

    


2009-12-13

Äntligen lite kallare ute och snart står RIX-hästen i stallet!

 

     Äntligen har det börjat bli lite kallt ute och det börjar frysa till i hagarna. Efter flera veckors regn och bottenlösa hagar kan nu hästarna njuta av att gå i hagen igen. Många hästar har haft problem med karledsinflamationer och andra saker orsakade av det dåliga vädret som bakterierna trivs i. Det är bara att hålla ut, det kommer bättre tider.

     Nu har jag också fått klart med rix-häst efter många om och men. Det blev en valacken Rock Me e: Rotation u: Gittan Palema som är syster till miljonären Ludvig Palema, och deras mamma Birgitta Palema tjänade lite över miljonen och är syster till självaste Alf Palema. En häst som jag gillar exteriöret på och vi får hoppas att han har den kapacitet och löphuvud som krävs för att vara med i toppen. Hästen kommer till stallet eventuellt denna veckan!

     Det har också kommit en grålle till gården, en ridhäst som heter Ikar. Jag fick för mig att jag ska börja rida igen då jag saknar det lite och hittade en häst på annons som stod i Polen. Jag köpte grisen i säcken efter att ha sett en bild och en kort filmsnutt på hästen och nu står han här i stallet. Han är jättefin och jag hoppas han är värd varena krona jag betalade för honom även om han inte var dyr.

Det får räcka för denna gången. Ha det bra tills nästa gång jag skriver nägra rader.

 


2009-11-08

Breeders Crown och Valla!

I fredags bar det av till Eskilstuna, var med på rix-avslutningsfesten och bli intervjuad av Åsa Elmeroth inför det kommande året. Jag vill också säga ett jättegrattis till Malin Löfgren som fick tillbaka sin älskade Sanity. Lördagen startade Lidob i silverdivisionen och slutade 3a efter ett riktigt bra lopp och hästen ser bara finare och finare ut. Daniel ville prova att köra utan käk och det funkade bra. Han bryter ingenting längre och har blivit mkt starkare i kroppen så resultaten borde bara bli bättre och bättre nu om han fortsätter kännas så fin. Gattis också till Lidobs ägare Mats Ola Palm och de andra delägarna i Ibiza Broline som vann Breeders Crown. Vill också passa på att tacka Hockeyligan för en riktigt bra helg och ni är riktigt duktiga på att ordna till evenemang!

Idag bar det av till Solvalla där Ego Spin och Third Time Lucky startade. Ego svarade för sitt livs bästa lopp när han vann. Bra tid och efter att ha fått gå en extra rush för att komma i kapp bilen som sedan fortsatte med 3e spår första varvet och dödens sista så var han bara bäst helt enkelt! Lucky va inte som hon ska för dagen, hade proteinknölar och svullna karleder så formodligen någon reaktion på något foder.

Vill också nämna några ord i monté-debatten som pågått och vill bara hålla med Peter Jarvén om att montéryttarna måste bli starkare och träna mer. Är man inte tillräckligt stark är det svårt att hålla huvudet kallt och tänka klart och även för hästarnas skull då en trött ryttare är jobbig att bära upp speciellt när dem själva börjar tröttna och därför kan det slita mer på hästarna med monté av den anledningen. Borde kanske man släppa lite mer ändå på reglerna när det gäller skarpare bett i monté. I frankrike rids en stor del av hästarna med snara för att ryttarna ska klara av att hålla dem, detta kan också vara till hjälp för att undvika olyckor. I ridsporten är det nästan fritt att använda vad man vill för bett på stor häst men dock på ponny är reglerna lite mer skärpta då det är barn som rider och inte alltid har tillräckligt med kunskap att använda vissa bett.

Kommande veckar har vi en del hästar som startar och för tillfället känns hästarna riktigt fina så vi hoppas framgångarna fortsätter!


2009-10-21

VI


2009-10-21

VI GÅR


2009-10-21

VI GÅR MOT


2009-10-21

VI GÅR MOT MOT MÖRKARE TIDER!

 


2009-10-21

VI GÅR MOT MOT MÖRKARE TIDER!

 Sitter i bilen på väg hem från Sala. Har varit hos Sven Lidblom med två hästar och gått igenom dem. Fick med lite naturpreparat hem som vi ska testa på dem.

Redan mörkt vid sextiden på kvällen, förra veckan var det vid sjutiden, och i helgen ställs det om till vintertid, inte kul alls, jag skulle vilja gå i ide igentligen men det kan man ju inte göra när man har hästar utan man får kämpa på. Hästarna känns för övrigt riktigt fina men vi har otur mest hela tiden och det känns tungt. Året började ju så bra men nu är det lite segare men vi har alla våra ups and downs verkar de som.

Imorgon är deet Åby. Lonesome Laday har fått karledsinflamation och kan tyvärr inte starta då han har ont i tassarna. Quality borde gått framåt med loppet och jag hoppas på en bättre insatts denna gången även om kortlopp inte är hennes starkaste distans annars känns hon bra. På tisdag är det både Axevalla och Åby. Både Capdrive och Smell the Victory har bra uppgifter om dem sköter sig, men alla hästarna jobbar bra så jag hoppas några kan skrälla också. För övrigt hade jag velat kvala Santrick i monté så han kan vara med i montéloppet på åby 5 november men det finns inte ett enda montekval på varken axevalla eller åby denna veckan vilket är väldigt dåligt!!!! Skäms på den dåliga planeringen montén har i sverige, ena veckan är det montekval över allt och sedan är det inte någon stans, ena veckan är det samma proposition på 5 banor och sedan finns det inte lopp för dem hästarna på flera veckor. För övrigt känns det som om montéhästarna går väldigt bra hemma, kanske ska börja satsa lite extra på monté men då gäller det att få in mer hästar som är ämnade för det, så tveka inte om ni har några hästar som behöver en nytändning att lämna till oss och prova det :)...

Ska börja leta lite flitigare efter en rix-häst nu också. Vet ni någon som har en passande så tveka inte att höra av er! Har 2 st att välja på men jag vill ha mer att jämför med.

Det får räcka för denna gången, ha det bäst!


2009-10-06

Nu är det frost ute!

I natt har det varit riktigt kallt ute. Nu känns det att det snart är vinter och kallt ute så igår fick jag åka till Sussies häst och fritid och börja inhandla riktiga vintertäcken till de hästar som inte har. Fick med mig några hem men resten fick jag beställa. Har prövar många olika täcken undet alla år men jag måste säga att Bucas smartex All-in-one är absolut bäst. Dem är mkt slitstarka, tål hur mkt regn som helst och dem har även ett material inuti som gör att du kan lägga dessa direkt även om hästen är fuktig så torkar dem snabbt ändå och transporterar ut fukten direkt. Dem har även halstäcken till dessa täcken och dem sitter otroligt bra och går snabbt att sätta på. Så nu köper jag inga andra täcken än dessa då det har mer än dubbel livslängd än de andra och håller även vätan i alla år, så det är värt att lägga lite extra på dessa täcken då det blir billigare i längden och hästarna håller sig friska bättre och blir inte lika lätt förkylda.

För övrigt har det gått rätt så bra det sista, Smell the Victory vann i fin stil på Axevalla förra veckan men det är lite upp och ner med vissa hästar, jag tror det är lite problem med förkylningar nu när det varit blött ute och vädret är växlande och då kan halsarna bli lite känsliga.

Var i Sthlm i helgen på auktion, fick med mig en fin häst hem. Hade tittat ut några fina hästar innan med riktigt bra stam men dessa blev tyvärr lite för dyra men Fastar som jag fick med mig hem är inte heller så tokig även om stammen inte är lika exlusiv som på de andra. Jag tycker om när det är lika franskt i hästarna och det hade han med Coktail Jet som morfar bla. Lite synd bara att han är mockinländare för då får han inte gå premielopp och inte heller va med i alla klassiska lopp men hur många hästar startar där och det finns faktiskt så många olika lopp att vara med i så det är bra om man kan begränsa sig lite ändå. Det finns ju nu mer också en serie eller liknande som auktionshästarna för vara med i som är gjord speciellt för dem så vi gråter inte allt för mkt. Är det någon som vill vara med på honom en andel så är det bara att höra av sig!

Nej, nu är det jobb som väntar, hästarna har ätit upp sin frukost och väntar på att får gå ut och röra på sig. Ha en bra dag!


2009-10-02

På väg upp till kriteriet!

 

Nu sitter jag i bilen på väg upp till Sthlm. Ikväll och imorgon ska jag gå på auktionen och se om det finns några fina häst och om man har lite tur kanske får med sig någon hem, så är någon intresserad av att köpa en 1 åring så ring gärna mig. Har kollat lite i katalogen och har några ska titta lite närmare på. Kanske hittar jag min nästa stjärna idag för när jag gjorde ett turtest på internet skulle jag ha 100%  tur ida =).

För övrig har det varit en bra vecka. Smell the Victory vann plätt lätt på axevalla och jag hoppas vi kan få mkt kul med den hästen framöver om han bara håller ihop och Lonsesome Laday visade att han är i form genom en 3e plats. Lovely Lidob kvalade igår i monté och såg kanon fin ut. Startade sedan 3 hästar men det var bara Third Time Lucky som gick bra, riktigt bra faktiskt, flög lågt upploppet ner och visar att hon är i sitt livs form, hoppas hon kan få lite mer tur än vad hon haft sista månaderna, jag tror också hon kommer tjäna fina pengar i monté. Arras Queen åkte till Ulf Stenströmer efter loppet, hon var seg igår igen även om jag körde dåligt också, förmodligen halsproblem.

Körde igår Otto La Marc för första gången sedan han kom och han känns fin efter behandlig, men eftersom jag inte sett hur han va innan är det lite svårt att veta hur han ska kännas, men allt va bra i lugna farter iaf.

Nu är vi framme på Valla så detta blir de sista raderna. Ha en bra dag !


2009-09-16

Lite nytt i stallet

Idag har vi vait hos veterinären och renoverat upp lite hästar, blir en tur till nästa onsdag. Känns bra att ha gått igenom några nya hästar innan man börjar träningen. Äkta Blou var dålig i sex leder och fick en ordetlig genomgång, återbesök om 2 v. Above Ovel var dålig i bägge frambenen och Ego Spin var hos veterinären för första gången i sitt 7 åriga liv och blev lite uppfräschad även han. Missing Nugget var äntligen haltfri och fick friskintyg, likaså Count Apollo och Origo Chess. Good Capacity fick en rundsmörjning och Kepping Quality fick behandlas om igen. Känns bra att få fräscha till hästarna i mellanåt så dem kan fortsätta utvecklas och ta åt sig träningen.

Hästarna känns annars fortsatt bra och vi räknar med bra reslutat i kommande starter. Ska bli kul att se vad Linger P. kan i monté då han ser fin ut hemma och tycker det är roligare med ryttare på ryggen, kanske tom kan vinna direkt om han sköter sig. Vicky Chess kändes bra i jobb i fredags och vi prövar ett lopp till innan behandling. Strong Reasons har jag stora förhoppningar på på fredag, och ja tror detta kommer bli en riktigt fin häst som vi kommer ha mkt roligt med i framtiden. Vincent får prova starta igen och även Summertime Blues får gå ut på Åmål för att kolla hur hon uppför sig, dock har vi inga jättekrav på henne utan vill mest testa hur hon går i lopp då hon känns bättre i träningen nu.

På lördag startar även Lidob men vi har fått dåligt spår och får slå ur underläge, han känns annars pigg och fin efter Derbyt.

Illusion får åka hem till sin ägare då det krånglar med honom och det känns tung att inte fått det att stämma till 100 % med honom men vi vet iaf vart felen sitter till 80%. Om han inte fortsätter sin karriär som travhäst kommer han bli en underbar ridhäst och riktigt duktig dressyrhäst.

Vi har även fått in några andra nya hästar som vi ska känna lite på innan vi uttalar oss om dem, men det är alltid roligt när man får in nya hästar.

 


2009-09-07

Tillbaka till vardagen!

Efter en helg i Malmö är man tillbaka i vardagen igen. Midsummer King var duktig i lärlingsloppet, tappade kanske travet lite till slut men såg annars fin ut och fick ett bra lopp från sitt dåliga spår. Lidob var också duktig även om han inte fick pengar. Derbyt i år kommer nog vara det värsta i många år frammåt och jag är nöjd om hästen är pigg och hel efteråt. Han blåste inte alls mkt efter loppet men fick mjölksyra och då var det inte lätt att fortsätta i samma tempo ända till mål.

Är nu på väg hem från Halmstads luchtrav, Vicky var lite rullig innan loppet och det var inget jätte tryck i henne men hon var inte dålig heller, kanske behöver en behandling i knäna nu, var ett tag sedan, samma med good, hon var fin men ändå inte det där riktiga trycket i steget utan nästan lite rullig hon också, men det var inte så mkt att klaga på ändå, bägge gjorde det bra utan att vara som bäst.

Imorgon är det axevalla och Capdrive startar, lite osäker på formen men det är en mkt fin häst som jag hoppas blir riktigt bra.

På torsdag är det Santrick och Lingers tur. Santrick känns fin men vi vet ju att han är allergisk och är ojämn, men får han bara rygglopp så tror jag han är långt framme, han va ju bäst förra året den här tiden. Linger jobbar bra men fick ju ett uselt spår. Blev ömfotad sist och vi kör med skor denna gången, sedan om alla är som det ska med honom så väntar montélopp på åby 1 oktober, jag tror han kommer bli en utmärkt montéhäst.

Illusion och Ego startar söndag på Vaggeryd. Illusion känns finare och finare men fick ett för tufft lopp senast då det blev dödens. 2a spår nu och det är ju inte så bra för honom men är han lika snäll som sist så tror jag inte det är några problem. Ego fick spår ett och allt verkar som vanligt med honom och ska normalt vara långt fram i detta loppet.

Det var allt för denna gången.


2009-08-26

Första orden i bloggen!

Kan det vara mer passande än när man är på väg hem från Jägersro med en Derbyfinal biljett i bagaget, nä skulle inte tro det. På förhand har inte hästen visat att han var i form och vi var inte alls säkra på om vi skulle åka i huvudtaget, men när vi kollade halsen i måndags på Lidob och det inte fanns något slem kvar så växte förhoppningarna, och så bra han va!, bättre än vad vi någonsin vågat hoppas på. Nu är det bara hem och ladda för finalen! Björn körde ett perfekt lopp och jag är jättenöjd med loppet han fick då det var precis så jag ville att han skulle få det, tack Björn och tack alla som hjälpt till med alla förberedelser (Hälsa & Helhet, Hallands Djursjukhus, personalen, Alg-Börje som har så bra Alger så halsen blev bra på en vecka och alla andra så som massörer och folk runt om kring, listan blir lång om jag ska skriva med alla)! Vi möter tuffa hästar i finalen men det är så det ska vara i en Derbyfinal. Våran häst fick ett snällt lopp och har inte behövt ta ut sig allt för mycket inför finalen så det är ett stort plus, och vi vet ju att när Lidob är i riktig superform då är han riktigt bra. Vem som kör är ännu inte helt klart men det lutar åt att Björn kör någon av de andra han kvalat in och då blir det Daniel som får köra igen.

För övrig så ser det bra ut i stallet igen, inte många hästar med halsbeskymmer kvar och de har börjat rada upp segrarna igen. Riktigt kul!

Detta får räcka för denna gången, ha det super bra allihopa och håll tummarna för finalen!