Nyheter

2016-05-13
Ursäkta den dåliga uppdaterigen det senaste. Det är pga att vi jobbar på ny hemsida som kommer inom kort!

2014-10-05
Hösten har kommit och hästarna känns över lag väldigt fina. Vi hoppas på lite bättre utdelning i loppen nu framöver och att dem fortsatt får hålla sig friska! Vi har lagt om träningen lite så alla hästar körs måndag onsdag fredag och även börjat köra två snabba intervaller dagen innan start för att känna att allt är som det ska och speeda upp dem lite inför start då vi mest tränar styrka och längre jobb i träningen.

2014-04-29
Under långfredagen skedde en olycka här på gården, jag blev sparkad av en häst när jag körde och fick en fraktur i handen/fingret. Så nu har jag genomgått en operation och kommer vara sjukskriven i 2 månader. Jenny Larsson kommer hålla ställningarna under tiden och även Olle hjälper till i mån om tid.

2014-03-16
I fredags blev hästarna vaccinerade mot Herpesvirus 1 0ch 4 som bla annat kan sätta sig på luftvägarna. Vi hoppas hästarna får lite mindre problem med halsinfektioner efter detta. Vi har även fått mkt fina banor nu efter vintern och broddskorna åker av. Hästarna har börjat fälla för fullt och vi hoppas om någon månad ha ut många fina starthästar.

2014-03-02
Nu börjar våren närma sig och det är dags att börja köra in unghästarna. Har ni en ettåring eller kanske en tvååring som ni vill ha inkörd, tveka inte att kontakta oss. Paket med bete finns men även andra upplägg om så önskas. Vi har även plats i stallet för äldre hästar och vi provar gärna din häst i monté om den kanske stannat i sin utveckling för Sulky.

2014-02-05
Nu har de nya året dragit igång och hästarna har presterat hyggligt utan att vinna. Vi hoppas att dem snart kommer och att vi får ett bra år även i år, gärna med lite större vinster att glädjas åt :)

2013-12-05
December är här och alla verkar ha fullt upp med julen runt omkring. Hästarna ska vaccineras denna månaden och får ett par lugna dagar runt jul och nyår. Vi på Stall Däningsholm önskar alla där ute en God Jul och Gott Nytt år!

2013-11-24
Hästarna har på senaste tiden presterat mkt bättre och nu kommer vår tid, vintern! Vi har haft lite strul med datorer och mkt jobb så hemsiden har varit lite dåligt uppdaterad men bättring ska ske.

2013-07-30
Vi har hittat en stor del till varför inte det han fungerat så bra som vi trott de skulle göra i de starter vi gjort. Många av hästarna har visat sig ha halsinfektion och på fredag kommer en veterinär hit för att kolla samtliga hästar i stallet. Dem känns för övrigt bra i träning men vissa av dem har legat lite högre i puls som vi nu fått reda på orsaken till. We will be back!

2013-07-14
Vi har varit otursförföljda ett bra tag nu, men hästarna känns över lag kanonfina och vi hoppas att det vänder tvärt nu. Jarl af Solnäs gjorde ett strålande lopp från dödens senast och visar att han har en hel del att hämta på banorna framöver.

2013-06-26
Känns som om vi är på gång igen men vi har inte så mkt starthästar kvar i stallet som är i gång för fullt och det känns lite tråkigt!

2013-06-14
Tur i oturen, inget verus som vi befarade och vi har fått förklaringar på några dåliga prestationer. Lägger om träningen lite och hoppas på bättre form i stallet!

2013-06-07
Tråkiga nyheter, vi har förmodligen fått virus i stallet. Dåliga resultat under en längre tid samt att vi haft mkt otur har nu fått en delvis förklaring. Vi får bryta ihop och komma igen!

2013-05-22
Hästarna känns och ser fina ut men vi har otur på banan med dåliga spår/positioner och annat strul. Vi hoppas det vänder snart.

2013-03-12
Hästarna har gått kanonbra i Februari och jag är mer än nöjd. Några v dem får lite kort paus nu när banorna är av olika slag innan vädret stabiliserat sig igen och vi tror dem kan få en bra sommar. Några har precis kommit igång och får göra ett några starter till innan det börjar gå som fortast på banorna.

2013-01-23
Nu är jag tillbaka från semestern i Åre. Det var skönt att resa huvudet lite och få nytändning. Hästarna har galopperat mkt på slutet vilket är mkt tråkigt men ingen av dem har känts dåligt på något vis utan det har varit olika faktorer som spelat in. Vi hoppas det vänder redan på torsdag förhoppningsvis.

2012-12-25
God fortsättning och gott nytt år till alla från oss på Stall Däningsholm! V hoppas på ett framgångsrikt år 2013!

2012-10-22
Det har gått hyfsat bra i år och det är inte så många månader kvar på året. Flera av hästarna börjar så småning om gå in i vinterträning och några är på G att komma ut på banan. Tyvärr blev Rock Me påriden i sista sväng i SM där han hade sämst varit 2a, det känns mkt surt, men vi kan inte gråta över spilld mjölk och det var ingenting vi från stallet kunde göra nått åt och den som gjorde det har fått sitt straff även om det inte hjälper oss.

2012-08-22
Stallet verkar hålla jämn bra form. Mkt lågklasshästar är på väg ut att starta och det kan bli en intressant höst!

2012-07-22
Stallform verkar de som. Hoppas det håller i sig ett tag. Kingen vann på Axevalla igår och Rea vann under sprintermästarhelgen.

2012-06-25
Hästarna verkar vara i form och vi hoppas det ska visa sig även i lite större sammanhang snart. Rock Me galopperade bort en vinst på 100´ vilket va oturligt och vi har även haft lite stolpe ut i andra lopp också men snart vänder det hoppas vi!

2012-05-06
Rock Me till final i Sverigeloppet i år igen! Denna gången i monté. Känns som om stallet är lite på gång igen. Nya hästar har kommit och några har åkt. Vi har plast för fler så hör gärna av er om ni är intresserade av att lämna hit en er häst. Vi är även duktiga på att träna fram montéhästar så prova gärna en sista chans oss oss i den diciplinen!

2012-03-31
Nu drar vårsäsongen i gång och vi har några hästar som är på G under April. Några har fått lite försenad vintervila och kommer igång lite senare på våren igen. Lite 1-åringar har trillat in och det kommer även några till under April/Maj vilket ska bli kul. Våra 2-åringar jobbar lysande och nästan alla är premieklara eller inom ett par månader. Känns som om vårat nya upplägg med 2-åringarna ger reslutat och vi kommer även starta några av dem i år. Ska bli kul att utvärdera dem vi årets slut och se om detta kanske ska bli vår nya satsning, känns mkt spännande just nu.

2012-03-02
Hästarna känns bra men det är dåligt med vinster än så länge, vet inte varför men det har mest varit otur känns det som i loppen eller annat som krånglat, dem känns fortfarande fina över lag alla hästar.

2012-02-13
Är sjukt nöjd med hur alla hästar jobbar för dagen. Känns som om detta kommer bli ett riktigt kanonår!

2012-01-17
Alla hästar känns så fina nu så vi hoppas detta blir vårat år i år! Motivationen är på topp!

2012-01-05
Nu är det nya stallet klart och hästarna flyttat in! Alla som vill komma och ta en titt är välkomna. Vi kommer även anordna ett öppet hus men vi väntar lite tills det blir lite bättre väder. Det har även blivit nytt år med nya förutsättningar. Vi har minskat i hästantal, vilket är lite tråkigt men vi ska nu försöka matcha hästarna lite bättre för bättre statistik och även ändra om träningen lite. Känns som om år 2012 kommer bli ett bra år, så vi hoppas fler vill hänga på vårat tåg!

2012-01-02
Bra start på året, 2:a platser direkt. Hästarna var duktiga och dem visar den formen jag trodde på innan då vi har tränat på ordentligt och dem kännts fina hemma.